• YARIM ALTIN
    7.858,00
    % -1,95
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3886
    % -0,11
  • € EURO
    34,6107
    % -0,59
  • £ POUND
    40,4947
    % -0,81
  • ¥ YUAN
    4,4763
    % -0,07
  • РУБ RUBLE
    0,3480
    % 0,09
  • /TL
    %
  • BIST 100
    10.045,74
    % -0,37

Binance Kaldıraç Sistemi Nasıl Çalışır?

Binance Kaldıraç Sistemi Nasıl Çalışır?

Binance kaldıraç sistemi kripto para borsası yatırımcıları tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Bilindiği üzere Binance dünya üzerindeki en büyük kripto para borsası olarak karşımıza çıkıyor. Kripto para alım ve satım işlemleri yapabileceğiniz Binance günümüzde pek çok insan tarafından kullanılıyor. Binance kaldıraç sistemi ise kripto para borsasında işlem yapan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Temelde bu işlem kasanızda gerçekte var olmayan bir para üzerinden işlem yapmanıza olanak sağlıyor. Aslında bir nevi yatırımcılara borç verilmiş olunuyor. Ancak bu işlemin riskleri de bulunuyor. Bu nedenle her yatırımcının kaldıraç sistemini kullanmaması öneriliyor.

Binance Kaldıraçlı İşlemler

Küçük miktarda yatırımlar ile büyük karlar elde edilebilecek işlemler yapmayı sağlayan mekanizma kaldıraçlı işlem olarak adlandırılıyor. Örneğin, Binance borsası üzerinden 100x kaldıraç ile işlem yapan yatırımcı işleme girmiş olduğu para biriminde hesapta bulunmakta olan bakiyesinin 100 katı ile işlem yapmış oluyor. Ancak işlemin sonucunda elde edebileceğiniz karın yanı sıra zarar ve borsaya ödemeniz gereken komisyon tutarı da yine kaldıraç oranı kadar yüksek olarak ödeniyor. Kaldıraç oranları genellikle Binance üzerinde bazı kripto para birimlerinin isimlerinin yanlarında 5x, 10x, 100x gibi belirtiliyor. Binance kripto para borsası üzerinden yapacağınız kaldıraçlı işlemlerin oranları ise kripto para birimlerinin hacimlerine göre belirleniyor. Örneğin yüksek hacimli bir para birimi olan Bitcoin için 125x kaldıraç oranı ile karşılaşabilirken bu oran Ethereum için 100x, daha düşük hacimli bir kripto para birimi olan Holo (HOT) için ise 25x olarak yer alıyor. Kaldıraçlı işlemler büyük karlar vadediyor olsa da, eğer bir uzman değilseniz bu işlemlerden uzak durmanız öneriliyor. Aksi takdirde büyük zararlara girebilirsiniz çünkü Binance kaldıraç sistemi ile yapılan işlemlerin risk oranı da oldukça büyük.

Kaldıraç Sistemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bilindiği üzere kaldıraç sistemi ile yapılan işlemlerin büyük karlar getirme ihtimali bulunuyor. Ancak bunun yanı sıra büyük zarara uğratabileceği de bir gerçek. Dolayısıyla kripto para borsasına yeni girmiş ve henüz pek bir bilgisi olmayan yatırımcıların bu işlemleri kullanması önerilmiyor. Yalnızca para kazanmak amacı ile kaldıraçlı işlemler yapmak çoğu zaman insanların kripto para borsası üzerindeki varlığının büyük kısmını hatta bazen tamamını kaybetmesine yol açabiliyor. Dolayısıyla bu işlemleri yapmak için aslında iyi bir analiz bilgisine sahip olmanız gerekiyor.

Kaldıraçlı işlemler ise long ve short işlemler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bu işlemler aslında kripto para birimine yönelik düşüncelerinizin yükseliş mi yoksa düşüş mü olacağına göre de değişiyor. Short işlemler bir kripto para birimi ya da bir varlığın herhangi bir sebepten ötürü düşeceğini düşünerek yapılan tahminler sonucunda açılmış olan işlemler olarak tanımlanabilir. Bilindiği üzere günümüzde bir tweet bile pek çok varlığın değer kaybetmesine sebep olabiliyor. Ancak bir varlığın değerinin düşmesi her yatırımcının zarara girmesi anlamına gelmiyor. Bilinen o ki short işlemler açan pek çok yatırımcı kazanmaya devam ediyor. Kripto para borsası üzerinde açılan long işlemler ise varlığın değerleneceğine yönelik tahminler için açılan pozisyonlar. Aynı zamanda fonlama ücreti de önem taşıyor. Bilindiği üzere fonlama ücreti her zaman herkes tarafından ödenmiyor ancak bu çok daha detay isteyen bir konu. Dolayısıyla işlem yaparken borsa hakkında bilgiye sahip olmanız önem taşıyor. Kendinizi bu konuda geliştirip analiz yeteneğinizi artırdığınız zaman Binance kaldıraç sistemi üzerinden işlem yapmanız büyük zararlara uğramamanız için önemli.